Süleyman Çelebi Anadolu Lisesi

Vizyon: Çağdaş öğretim yaklaşımıyla eğitimde markalaşan ve geleceğe yön veren kurum olmak.

Misyon: Bilgi çağının eğitim stratejileri, teknoloji ve yöntemlerini kullanarak geleceğe yön veren mutlu, üretken ulusal ve evrensel değerlere bağlı bireyler yetiştirmek için modern eğitim yaklaşımlarına göre şekillenen örnek bir eğitim - öğretim ortamı sunmaktır.

Başarılar: 1.Tüm çalışmalarımızda Atatürk İlke ve inkılaplarını esas alırız 2.Hoşgörü esasları içerisinde milli ve ahlaki değerlere saygılıyız. 3.Yenilikçi anlayışla bilim ve teknolojiyi yakından takip ederiz 4.Düşünce ve fikirlerimizi rahatça ifade eder, etkili iletişim sağlarız. 5.Etik kurallara uyarız. 6.Çalışmalarda etkinlik ve verimliliğin ekip ruhuyla sağlanacağına inanırız. 7.Fırsat eşitliği sağlayarak çalışanın kuruma katkısını takdir ederiz. 8.Çalışanlar arasında sosyal dayanışma ve işbirliğinin en üst düzeyde gerçekleşmesini sağlarız, 9.Paydaşlarımızın iyileştirme önerileri dikkate alınır. 10.Zamanın değerine inanırız. 11.Çevreye karşı duyarlıyız 12.Başarmak için inanmak, gerçekleştirmek için çalışmak gerektiğini biliriz. 13.Çalışmalarımızın sonuçlarını paydaşlarımızla değerlendiririz. 14.Tüm çalışanlara ve öğrencilere planlı çalışma bilinci kazandırırız. 15.Eğitim ve öğretimin okul dışında da devam edeceği bilinciyle, veli-okul-sanayi işbirliğine inanırız. 16.Sosyal-kültürel ve sportif faaliyetlere önem verir ve gerçekleştiririz. 17.Öğrencilerin alanlarında yükseköğretime hazırlanmalarını sağlarız. 18.Okulun fiziki kaynakları sürekli geliştirilerek etkili ve verimli kullanılmasını sağlarız. 19.Bütün öğrencilerin belirli bir öğrenme potansiyeline sahip olduklarına inanırız.

Isınma: Doğal Gaz Kalorifer
Yabancı Dil: İngilizce İkinci Yabancı Dil:Almanca
Servis Bilgisi: Okulumuz merkezde olduğu için bütün toplu taşıma araçlarıyla ulaşım kolaylıkla sağlanmaktadır.
Okulun Sınav Başarı Durumu: %82
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi: %54
Sportif Etkinlikler: Kapalı spor salonumuz mevcut olup basketbol, voleybol, futsal, masa tenisi, scrabble ve kılıç kalkan ekibi calışmalarımız vardır.
Bilimsel Etkinlikler: Bilimsel projeler ve yarışmalara etkin katılım sağlanmaktadır.
Proje Çalışmaları: Çalışmalarımız planlanmaktadır.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri: Erasmus Plus çalışmalarımız planlanmaktadır.

WEB - https://bursascal.meb.k12.tr

Adres - Alipaşa Mh., 2. Ahmet Sk. No12, 16020 Osmangazi/Bursa

Öğretim Şekli :Okulumuz tam gün eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir.

Yerleşim Yeri - Alipaşa Mahallesi 2. Ahmet Sokak No:12 Osmangazi/BURSA

Adres - Alipaşa Mh., 2. Ahmet Sk. No12, 16020 Osmangazi/Bursa

Ulaşım Heykele gelen otobüslere binildiğinde Timurtaşpaşa durağında indikten sonra 5 dakika yürüyüş mesafesindedir

İl/İlçe Merkezine Uzaklık Okulumuz Tahtakale Mahallesinde olup Timurtaşpaşa otobüs duraklarına 5 dakika yürüme mesafesindedir.