Rapor ve Devamsızlıklar

Rapor ve Devamsızlıklar İlgili Resmi Açıklama

21.03.2013 3679

Sayın Veliler,

 

12.sınıf öğrencilerimizin YGS ve LYS’ye hazırlanmak amacıyla ders yılı içerisinde sağlık raporu alma yoluna gittikleri, böylece okulumuzda eğitim ve öğretimi kısmen de olsa aksattıkları görülmektedir.

 

Geleceğimiz olan gençlerimizin yaş ve seviyelerinin uygun bilgi ve becerilerle donatılabilmeleri, bedensel, ruhsal ve zihinsel gelişimlerini tamamlayabilmeleri, sosyal hayatta ve çevreye uyumlu bireyler olarak yetiştirilebilmeleri bakımından okul, öncelikli bir işleve sahiptir.

 

Devamsızlık iş ve işlemleri Ortaöğretim Kurumları Sınıf Geçme ve Sınav Yönetmeliğinin 40. Maddesine göre yapılmaktadır. İlgili madde aşağıdadır.

 

Okulumuzda, hiçbir idarecinin, kesinlikle öğrencilere rapor alınması doğrultusunda bir yönlendirme yapması söz konusu olamaz.

 

Öğrencilerimizin yeri okuldur. Son gün son ders saatine kadar öğretmenlerimiz görevlerinin başındadırlar ve derslerini yapacaklardır.

 

Öğrenci devamı konusunda gereken hassasiyeti göstereceğinize inanıyor, sevgi ve saygılar sunuyorum…

                                                                                                                         Mehmet Nuri DEMİR

                                                                                                                           Okul Müdürü

 

 

(Madde 40 — Öğrenciler, okula devam etmek zorundadır. Öğrencilerin devamsızlıkları hesaplanırken normal öğretim yapılan okullarda sabah ve öğleden sonraki süreler yarımşar gün, ikili öğretim yapılan okullarda bu süreler bir gün sayılır.

Devamsızlığı bulunan öğrencilerle ilgili olarak aşağıdaki hükümler doğrultusunda işlem yapılır;

a) İlk derse girmeyenler ile ilk derse girdiği hâlde arada bir veya daha fazla derse girmeyen öğrencilerin devamsızlığı yarım gün sayılır. Devamsızlık hesaplanırken iki yarım gün bir gün kabul edilir.

b) Ders yılı içinde toplam 20 gün okula özürsüz olarak devam etmeyen öğrenciler, notları ne olursa olsun başarısız sayılır.

c) (Değişik:20.5.2006/26173 RG) Özürlü ve özürsüz devamsızlıklar ile okul yönetimince verilen izinlerin toplamı 45 günü aşamaz. Kaza, ölüm, doğal afet, yangın, göz altına alınma, tutuklanma ve uzun süreli tedaviyi gerektiren hastalık nedeniyle yapılan devamsızlıkların özürlü devamsızlıktan sayılabilmesi için özrün, resmî kurumdan alınacak belge veya resmî/özel sağlık kurum veya kuruluşlarınca düzenlenecek raporla belgelendirilmesi ve özrü takip eden ´´5 iş günü´´ içinde okul yönetimine bildirilmesi gerekir. Zorunluluk hâllerinde özrün bildirim süresi okul yönetimince uzatılabilir.  

d) (Değişik:20.5.2006/26173 RG) Doğal afet, yangın, sağlık kurulu raporuna dayalı uzun süreli tedaviyi gerektiren hastalık, gözaltına alınma ve tutuklanma gibi nedenlerle özürlü ve özürsüz devamsızlık süresini aşan öğrenciler;

1) Özrünü belgelendirmek,

2) İki dönem notu almış bulunmak

kaydıyla devam eden öğrenciler gibi işleme tabi tutulur.

e) Yurt içinde ve yurt dışında, bilim, tiyatro, spor, müzik, folklor, beceri yarışması ve benzeri eğitici-kültürel faaliyetlere ve bunların hazırlık çalışmalarına katılan öğrenciler, okula devam edemedikleri süre için izinli sayılır ve bu süre devamsızlıktan sayılmaz. Yurt içindeki faaliyetlere katılan öğrencilere il/ilçe millî eğitim müdürlüklerince, yurt dışındaki faaliyetlere katılan öğrencilere ise mahallin mülkî idarî amirliklerince izin verilir. Bu öğrencilerin başarı durumlarının belirlenebilmesi için iki dönem notu almış olmaları gerekir.

f) Yetiştirme programlarına devam zorunludur. Yetiştirme programlarına devam etmek zorunda oldukları toplam ders saatinin özürlü ve özürsüz olarak altıda biri kadar devam etmeyen öğrenciler, notları ne olursa olsun başarısız sayılır. )